Za ljubitelje svega naturalnog predlažem još jednu zanimljivu mogućnost – da napravite prirodni omekšivač rublja. Postoje različite varijante pravljenja istih, koje sam testirala, ali ova je po mom mišljenju jedna od najboljih.

Isprobala sam je, sada koristim stalno i vama je toplo preporučujem. Ako želite napraviti omekšivač rublja svojima rukama, a da bude bezbedan po vas i okolinu, jeftin ali efikasan, onda je ovaj recept za vas.

Prirodni omekšivač rublja. Recept:

Biće potrebno:

– 100 gr sode bikarbone

– 150 ml tople vode

– 800 ml alkoholnog sirćeta (moze i jabukovo)

– eterična ulja (po želji) 

1. Pomešajte vodu i sirće i polako dodajte sodu bikarbonu, stalno mešajući. Sačekajte završetak reakcije, koja može biti veoma burna ( u smislu penušanja i iskipljenja, pa da se pripremite). Zato preporučujem da sve sastojke mešate u većem sudu. 

2. Sada smesu prespite u drugu ambalažu, u kojoj ćete čuvati vaš omekšivač. U mom slučaju to je bila prazna flaša od šampona.

3. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, po vašem ukusu, zatvorite čepom i dobro promućkajte. 

Vas prirodni omekšivač je gotov!

Koristila sam eterično ulje čajnog drveta i jele, po desetak kapi od svakog.

Možete, recimo, koristiti kombinaciju limun+lavanda ili čajno drvo+eukaliptus. Odlična kombimacija. Ali, sve je stvar vašeg ukusa. Moja kombinacija mi se sviđa, miriše sveze, prijatno i prirodno.

A rublje je zaista mekano na dodir, čak i svilenkasto.

Pre svake upotrebe flasu sa omekšivačem malo promućkajte!

Uspešno i mirišljavo vam pranje!

(uspesnazena)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori