Nažalost, zbog teške finansijske situacije u kojoj se našao RTS i zbog nezainteresovanosti države, nastavka "Ravne gore" neće biti... - rekao je sin Radoša Bajića Nedeljko.

Serija “Ravna gora” ipak neće dobiti svoj nastavak. Ovu informaciju potvrdio je sin Radoša Bajića, Nedeljko, koji je istakao da se do ove odluke došlo jer je RTS u lošoj finansijskoj situaciji, ali i da država nije zaineteresovana za ovaj projekat.

-  Ceo projekat je bio zamišljen kao dramska trilogija. Nažalost, zbog teške finansijske situacije u kojoj se našao RTS i zbog nezainteresovanosti države, nastavka “Ravne gore” neće biti… “Ravna gora” je fenomen. Ispostavilo se da je ipak došla prerano, da srpsko društvo nažalost još nije spremno da se suoči sa zatamnjenim istorijskim istinama. Moj otac je godinama istraživao i pripremao seriju na tu temu, koja je decenijama stavljana pod tepih. Ponosan sam na njega – rekao je Nedeljko Bajić za “Blic“.

Serija "Ravna gora"

On je dodao da je u planu da se nastaviti snimanje serije “Selo gori a baba se češlja” i da se Radašin i Milašin vraćaju u Petlovac 2015. godine.

Za kraj godine, porodica Bajić je najavila film “Za kralja i otadžbinu”, koji će raditi zajedno sa RTS-om.

- Reč je o filmu koji se snažno naslanja na teme otvorene u seriji “Ravna gora”, ali koji otvara potpuno nova pitanja naše političke emigracije i rehabilitacije patriota i rodoljuba bez obzira na ideološku različitost – rekao je Nedeljko.

Izvor: Blic

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori