Od kada sam počeo da igram na filmu i u pozorištu bio sam svestan da nemam izgled za uloge ljubavnika. Znao sam da sam bio predodređen za komediju i karakterne uloge – rekao je Bora Todorović u televizijskom formatu “Bardovi teatra” na RTS-u iz 2005. godine.

Slavni glumac je tada između ostalog rekao da mu je najvažniji pozorišni aganžman igranje u predstavi “Pseće srce” po delu Mihaila Bulgakova u Ateljeu 212.

Tu predstavu je režirao Aleksandar Petrović i znao sam da sam tu predstavu igrao sjajno još na premijeri. Kassnije me je kroz celu karijeru Bata Stojković podsećao da sam u “Psećem srcu” pokazao da sam glumac. Njegov kompliment mi je puno značio – rekao je Bora Todorović

On je u tom razgovoru za RTS kazao da je bilo logično da zameni Stojkovića u ulozi Luke Labana u filmu “Profesionalac” Duška Kovačevića.

Da je živ Bata ne bi imao ništa protiv što sam se našao u ulozi koju je godinama igrao na sceni Zvezdara teatra. Bili smo dobri drugari. On se razboleo i bilo je prirodno da ga zamenim u filmu. Kada bolje razmislim jedan od najboljih komplimenata koje sam dobio u karijeri je stigao upravo od Bate Stojkovića. Kazao mi je da sam “dobar glumac”, a svi znaju koliko je retko to pričao drugima – kazao je Todorović

Od je rekao da tek kada je dobio nagradu „Pavle Vuisić“ video spisak uloga koje je odigrao na filmu.

Ne sećam ih se puno. Samo onih koje su radikalno uticale na moju karijeru. “Maratonci”, “Balkanski špijun”, “Balkan ekspres” su filmovi čija sam snimanja zapamtio – seća se Todorović.

(Blic)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori