Možete li da poverujete da su najjezivije scene u poznatim horor filmovima snimljene po istinitim događajima? Predstavljamo vam pet najstrašnijih priča koje su se zaista desile.

1. „AJKULA” (JAWS), ovo horor ostvarenje Stivena Spilberga iz 1975. godine u kom glume Roj Šeider, Robert Šav i Ričard Drajfus, zasnovano je po istinitoj priči jednog ribara sa Long Ajlenda koji je uhvatio veliku belu ajkulu.

2. „EGZORCIZAM” (The Exorcist), jedan od kultnih horora reditelja Vilijama Fredkina snimljen je 1973. godine po motivima novele Vilijama Pitera Blatija, koji je svoju priču zasnovao na istinitim događajima egzorciste Rolanda Doa koji je sa svojom ekipom obavljao egzorcizam pod okriljem katoličke crkve 1949. godine. U ovom ostvarenju glumili su: Linda Bler,  Elen Burstin, Li Kob i mnogi drugi.

3. „PSIHO” (Psycho), ostvarenje čuvenog „oca horora” Alfreda Hičkoka nastalo je 1960. godine po motivima priče Roberta Bloha, kome je inspiracija bio zloglasni serijski ubica  iz Viskonsina Ed Gejn. Ovaj film je bio prvi horor čije su jezive scene ubistva šokirale mase, a zapravo ni jedna scena ne prikazuje eksplicitno ubistvo. U ovom ostvarenju uloge tumače: Еntoni Perkins, Dženet Li, Vera Majls i Džon Gavin.

4. „KAD JAGANJCI UTIHNU” (The Silence of the Lambs), ovaj film Džonatana Demee iz 1991. godine osvojio je pet oskara, a zahvaljujući brilijantnim rolama Džodi Foster i Entoni Hopkinsa, film je uvršten među najbolje horore svih vremena. Film je inspirisan romanom Tomasa Harisa, koji je svoju priču zasnovao na trojici američkih zloglasnih ubica: Edu Gejnu, Tedu Bandiju i Gariju Heidniku.

5. ”TEKSAŠKI MASAKR MOTORNOM TESTEROM” (Texas Chainsaw Massacre)  Legendarni niskobudžetni film strave i užasa Toba Hupera iz 1974.godine je delom zasnovan na priči o  serijskom ubici iz Viskonsina, koji je tokom pedesetih uživao u tome da nosi odranu kožu svojih žrtava a njegova farma bila je „ukrašena“ ostacima nevinih ljudi koje je zverski ubio. Glumci uovom filmu su: Merlin Brns, Edvin Nil i Pol Partejn.

(Dnevno)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori