Bilo da se blajhate već neko vreme ili tek razmišljate o tome, ovo su stvari koje morate da znate, a koje će vam frizeri verovatno prećutati...

Tekstura vaše kose postaće neprepoznatljiva 

Kosa različito reaguje na blanš. Svaki put kada se pore vaše kose otvore kako bi hemikalije učinile svoje, ujedno možete da budete sigurni - kakva god da je tekstura vaše kose bila pre blajhanja, sada će biti drugačija. I kosa će verovatno biti grublja i tanja. Osim toga, tekstura vaše kose nakon blajhanja može da se menja nakon svakog pranja te će tako postati ravnija, kovrdžavija, talasastija, neposlušnija... 

Ljubičasti šampon nije opcija, nego "must have" 

Ako je vaša kosa platinasto plava, treba vam ljubičasti šampon. Osim ako vam ne smeta bakarni ton u kosi. I kada ga god budete koristili, temeljno ga isperite. 

Blajhanje će vam drastično isušiti kosu, a to znači skupo održavanje i negu 

Osim što ćete morati da uložite hrpu novca u maske, ampule, regeneratore i ulja, vaša će kosa i vremenski biti zahtevnija jer treba pustiti sve te proizvode da odrade svoje. Osim toga, zaboravite na pegle, figaro i sve ostale uređaje koji oblikuju kosu na bazi toplote. Svi će oni samo dodatno uništiti već izmučenu i suvu kosu.

 

Drastična promjena boje za kosu povlači za sobom i nabavku nove šminke i garderobe 

Doduše, ne nužno, postoji mogućnost da vam boje u vašem neseseru više neće tako dobro odgovarati, baš kao ni neki komadi odeće. A to opet znači još ulaganja! 

Kada se jednom izblajhate, nema nazad 

Ako ubrzo nakon blajhanja poželite svoju prirodnu boju, to se neće dogoditi tako lako kao što vi mislite. Izbeljivanje drži pore vaše kose širom otvorenima pa koliko god tamno vi obojali kosu, boja će se ispirati čim zakoračite pod tuš. Jedini način za povratak prirodnoj boji je čekanje da kosa izraste. A i sami znate da to nije najsrećnije rešenje. 

izvor i foto: indexjumferbarbie fantasies/flickr.com

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori