Balajaž je jedna od najpopularnijih tehnika nijansiranja kose, kojim se dobija divan prelaz od tamnog korena ka svetlim vrhovima. Među pristalicama ovog načina farbanja su Džesika Alba, Aleksa Čang i Rijana.

Iako se čini da se u bojenju kose više ne može izmisliti ništa novo, stilisti iz raznih gradova sveta uspevaju da iznova zadive svoje klijente.

Jedan od tih stilista je Derin Danijels iz Kolorada, koji je nedavno na svom Instagram profilu objavio fotografiju obrnutog balajaža.

Stilista je svojoj klijentkinji posvetleo kosu pri korenu, a zatim napravio lagani prelaz sa nekoliko nijansi kestenjaste, da bi došao do boje čokolade na krajevima kose.

Treba znati da je ovu vrstu bajalaža teže uraditi od klasičnog, zato što je osnovna boja plava. Ukoliko imate prirodno tamnu kosu, moraćete da se farbate više puta, da biste postigli idealnu svetlu nijansu, u kojoj nema žute.

Zatim treba da izaberete tamniju boju za krajeve, pri čemu se možete opredeliti za tople ili hladne tonove. Ta dva tona će postati osnova vaše nove boje kose.

Ne zaboravite da se obrnuti balajaž mora obnavlja češće, zato što kosa raste iz korena.

Nesumnjiva prednost ovog načina bojenja kose je u tome što nijedan balajaž ne liči na drugi: uvek možete osmisliti sopstvenu, jedinstvenu kombinaciju boja.

(uspesnazena)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori