Istraživanje je pokazalo da su žene višeg obrazovanja i inteligencije manje uspešne u krevetu od žena skromnije inteligencije i obrazovanja.

Zanimljivo istraživanje pokazalo je još jednu vezu između inteligencije i seksualnosti, a nije baš previše laskava za inteligentne žene. 

Naime, na uzorku žena starih od 45 do 75 godina zaključeno je da žene višeg obrazovanja i višeg koeficijenta inteligencije imaju manje uspeha u seksualnim aktivnostima, a upravo se te dve karakteristike navode kao hendikep. 

Uz to što imaju manji nivo seksualne želje, što je kod ispitanica bio viši IQ, manje je bilo zadovoljstvo u seksualnim odnosima. Bez obzira na to što je doba ispitanica na prvi pogled glavni razlog, duži život i veća aktivnost u starijim godinama u Evropi i Americi ne smanjuju želju za seksom, uprkos svim stereotipima koji vladaju. 

Ipak, baš je inteligencija označena najvećim problemom jer žene s većim IQ-om imaju tendenciju stalnog procenjivanja i razmišljanja o detaljima, što im u seksu više odmaže nego pomaže. 

Stoga, kad se nađete u krevetu, odbacite civilizacijske tekovine sa sebe i prepustite se strastima, mozak neka se zabavlja nečim drugim ... 

Izvor: metro-portal
Foto: patrisyu/freedigitalphotos.net

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori