Reper Kertis Džejms Džekson III, poznatiji pod nadimkom 50 Cent, predao je papire za proglašenje bankrota.

“Vašington post” nedavno je objavio da je 50 Cent podneo zahtev za zaštitu od bankrota, zbog čega su se javile glasine da je čuveni reper bankrotirao. Stvari, međutim, tako stoje samo na papiru.

Niame, iako vest zvuči prilično šokantno jer se Džekson smatrao jednim od najrazumnijih muzičara u smislu čuvanja i ulaganja imovine, mora se istaći da ona stiže samo nekoliko dana nakon što mu je sud odredio da mora da plati pet miliona dolara odštete Lastoniji Levinston koja ga je optužila za neovlašćeno objavljivanje snimka seksa na internetu. Osim nadoknade za duševni bol, reper mora da plati i troškove pet godina dugog suđenja.

Zahtev koji je nedavno popunio u američkom sudu za bankrot u Hartfordu u Konektikatu pokazao je da je osvajač Gremija nakupio 10 miliona dolara imovine i 50 miliona dolara dugova. Ali, iako na svom bankovnom računu reper više nema novca, on i dalje poseduje vredne nekretnenine, vozila i brojne druge skupocene stvari.

Američki mediji pišu da nije nepoznato da imućni ljudi podnose papire za bankrot u trenutku kada treba da isplate velike kazne, kako bi imali vremena da srede finansije.

50 cent je osnivač kompanija “G-Unit Records” i “G-Unit Films”, kao i saosnivač kompanije “G-Unit Clothing”.

Sarađivao je sa kompanijom “Glaceau”, kreatorima “Vitamin votera”, na napitku nazvanom “Formula 50”. Navodno je samo od udela koji je imao u toj kompaniji zaradio 100 miliona dolara kad je “Koka-Kola” kupila “Glaceau”.

Nedavno, tačnije 2014. godine, poslovni magazin Forbs uvrstio ga je na peto mesto najbogatijih hip-hop umetnika, procenjujući vrednost njegovog kapitala na 140 miliona dolara.

Izvor:b92

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori