Glatka koža bez celulita san je mnogih žena koje vode bitku s pomorandžinom korom. Ipak, postoji trik pomoću kojeg to mogu sebi da obezbede pre odlaska na letovanje.

Negovana koža bez celulita nešto je čemu teže mnoge pripadnice nežnijeg pola. Ipak, pomorandžina kora je neprijatelj koji se ne savladava tek tako, već je za njegovo uklanjanje potrebno dosta truda, rada i pre svega volje.

Pored ishrane koja mora da se reguliše, žena može da se posluži mnogim trikovima koji ujedno neguju kožu, ali i deluju protiv celulita. Jedan od tretmana koji važe za veoma delotvorne je piling kože ni manje ni više nego kafom.

Kafa je inače napitak oko kojeg naučnici nikako da se slože da li je dobar ili loš za čovekovo zdravlje, ali se vrlo jasno zna da je odličan za negu kože i to najpre suve i isušene.

Dejstvo pilinga od kafe da osvežava i hidrira kožu efikasno je usled velikih količina antioksidansa koji pomažu da se organizam reši štetnih materija. Samim timenestaje nadutost, reguliše se rad metabolizma, tope se masne naslage i gube kilogrami i to bez nepotrebnih i teških dijeta.

Šta vam je sve potrebno za piling?

Recept je vrlo jednostavan. Pomešajte dve kašike žutog šećera, tri kašike kafe i par kapljica maslonovo ulja da se sve to sjedini. Smesu stavite da se hladi pola sata ili sat, a tek nakon toga je možete koristiti. Rok trajanja može da bude i do nekoliko nedelja, ukoliko smesu budete držali u tegli ili zatvorenoj posudi.

Piling ne morate da nanosite na celo telo, već samo na najkritičnija mesta. I naravno, što češće to budete radili, to će rezultati biti efikasniji, kako po pitanju mekoće vaše kože, tako i po pitanju celulita.

Izvor: Telegraf

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori