Da li se testament sastavljen bez znanja žene smatra izdajom?

Da li se testament sastavljen bez znanja žene smatra izdajom?

Svi u životu grešimo i radimo gluposti. Ali evo šta ja iskreno ne razumem: kako možete doneti nepravednu odluku u odnosu na sopstvenu suprugu sa kojom ste živeli čitav život?

„Znam da ćeš mi oprostiti, moja Borka. Da nije bilo tebe, davno bih otišao. Sinu sam prepisao stan... Deca te neće napustiti, pa ćeš imati gde da živiš, reči su mog očuha sa kojim je moja majka u braku 30 godina“.

NEPRAVEDNA ODLUKA

„Mama i očuh su već u penziji. Ona ima 65, a on 72. Jasno je da mu je već teško da hoda, majka ga čuva. Živeli su u savršenoj harmoniji, uvek se međusobno savetovali, nikada nisu imali nesuglasica. Donedavno. Pre 30 godina usvojio je majku sa dvoje male dece, na čemu smo mu veoma zahvalni.

Sad smo sestra i ja odrasli, imamo svoje porodice. Sa očuhom smo živeli pola života, a on je zamenio našeg oca. Inače, iz prvog braka ima i sina, našeg vršnjaka. Otkako se očuh razveo od prve supruge, nije se raskrstio sa sinom.

Prošle nedelje mi je prišla majka, zbunjena, tužna. Sedeli smo da pijemo kafu, dugo je ćutala, a onda počela da govori nevoljno. Bilo je očigledno da joj je bila neprijatno, ali drugog izbora nije imala. Pitala me je mogu li je odvesti k sebi ako se iznenada nešto dogodi“.

Ozbiljan razgovor

„Prvo sam pomislila da se želi razvesti. U tim godinama? Bože, nije to sigurno.. pa šta je onda, pitala sam je. Ispostavilo se da joj je suprug, moj očuh pokazao testament, i zapanjio je svojom odlukom. Kuća u kojoj je živela, dovela je u red i u nju ulagala čitav svoj život od svojih plata, više nije njen dom. Suprug se izvinio i rekao da kuću daje sinu.

Moju majku naravno neću ostati bez krova nad glavom. Rado ću je prihvatiti, u našoj kući ima dovoljno mesta za sve. Moja sestra i ja jako volimo majku, nikada je ne bi ostavili na ulici. Poenta je da mama misli da je izdana. Ne radi se o kući, već o osobi koja je od nje sve radila u tajnosti. Čovek s kojim je živela, kojeg je volela, ispostavilo se da je izdajnik.

Tu kuću smatrami svojim domom. Ipak, tamo sam provela detinjstvo i mladost. Nisam ni slutila da će se moj očuh sećati svog sina. Ko je taj čovek, gde je on sada? Možda mu ništa ne treba i ne treba mu ova odluka - a moj očuh nas je uvek smatrao svojom decom.

Mlađa sestra, kada je saznala ovu vest, ostala je bez reči. Ali onda se skupila i počela da nagovara majku da vuče očuha po sudovima. Ne znam šta da radim u takvoj situaciji, ali mojoj majci je jako žao. Sramota je što je svoju mladost dala ovom nezahvalnom lažljivcu..."

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE