Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle meča sa Džonom Iznerom da je odigrao lošu završnicu drugog seta, ali da je srećan što je prošao u finale.

Đoković je savladao Iznera rezultatom 7:5, 6:7 (2:7) 6:1 posle skoro dva i po sata igre, iako je u drugom setu dva puta imao priliku da servira za meč.

Međutim, propustio je ukazane prilike, a Amerikanac se vratio u meč i izborio treći set, u kom je Novak ipak bio bolji i svežiji.

“Mislim das am dobro riternirao danas i da imao mnogo prilika u njegovim servis gemovima. Dvaput sam imao šansu da završim u drugom setu, odigrao sam dva loša gema, a on je potom bio fantastičan u taj brejku. A, kada dođete u taj brejk sa Džonom Iznerom, ko god da ste, niste favorit. Samos am pokušao da izdržim na terenu, da ostanem mentalno jak posle gubitka drugog seta, a onda sam odigrao sjajan treći”, rekao je Novak. 

Đoković će se u finalu sastati sa Rodžerom Federerom, koji je lako uzašao na kraj sa Aleksandrom Dolgopolovom. To će biti njihov 33. Međusobni meč, a u poslednjem, pre nekoliko dana u Dubaiju, Švajcarac je slavio sa 2-1 u setovima. 

“On je igrao sjajno u Dubaiju, imali smo težak i neizvestan meč u polufinalu. Kad god igramo, to je ogroman izazov za obojicu i nekoliko poena može odlučiti pobednika. Ništa manje ne očekujem ni sutra. Samo se nadam da ću biti u mogućnosti da igram na visokom nivou, jer je to ono što mi je neophodno ako želim da imam šansu dag a pobedim”, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori