Sakupljač loptica na Rolan Garosu preko noći postao zvezda u Francuskoj, nakon što je ćaskao sa Đokovićem tokom pauze zbog kiše.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković učinio je da 14-godišnji Malo Boteroa, sakupljač loptica na Rolan Garosu, nikada ne zaboravi dan kada je proćaskao i popio flašu vode sa jednim do najpoznatijih sportista na planeti!

Naime, Nole je u pauzi zbog kiše u meču 1. kola seo pored sakupljača loptica, otvorio kišobran i sa francuskim tinejdžerom pričao dobrih desetak minuta. Srpski teniser je posle meča izjavio da je stekao novog prijatelja, a mladi Francuz je preko noći postao zvezda u tamošnjoj štampi.

Dečak koji živi u gradu Ambois, udaljenom 200 kilometara od Pariza, dao je intervju za zvanični sajt Rolan Garosa, ali i za mnoge druge francuske medije.

- Kada sam video Đokovića da prilazi stolici, dotrčao sam da mu dodam kišobran, ali nisam ni sanjao šta će se desiti. Novak je otvorio kišobran i rekao mi da sednem pored njega. Nisam verovao svojim očima. Mislio sam da takve stvari ne smeju da se rade na zvaničnim mečevima Roland Garosa - kaže Malo i dodaje: - Đoković je video da sam iznenađen i odmah je počeo da razgovara sa mnom. Pitao me je koliko imam godina, gde živim, koliko dugo treniram tenis, a zatim mi ponudio flašicu vode. Bio sam van sebe! Nije mala stvar pričati 10 minuta sa svojim idolom i jednim od najboljih tenisera današnjice.

Nole stekao prijatelja
Nadam se da ćemo još videti!

Ubedljiv trijumf na početku Rolan Garosa nad Portugalcom Souzom nije bio glavna tema razgovora na konferenciji za štampu nakom pomenutog meča. Pažnju medija privukao je Noletov razgovor sa francuskim tinejdžerom.
- Lepo smo ćaskali. On je igrač, pa sam ga pitao koliko dugo igra i da li uživa kao dete. Bilo je lepo i zabavno, neuobičajeno za Gren slemove. Ali, čekali smo 10 minuta po jakoj kiši na glavnom terenu, tako da sam pomislio da treba nešto da uradim i da steknem novog prijatelja... Nadam se da ćemo se videti u mom sledećem meču", rekao je Đokovic.

Izvor: Kurir

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori