Posle poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa, Novak Đoković je izašao da primi utešnu nagradu, a prilikom dolaska na podijum doživeo je ono što poraženi obično ne doživljavaju. Ne na tako velikim turnirima. Ne na Rafinom turniru.

Dok je stizao na deo terena određen za svečanu ceremoniju, Novak je mahao publici, a ona mu je odmahivala – i častila ga ovacijama.

Skandiranje „Nole, Nole“ potrajalo je više od pola minuta, aplauzi nisu prestajali ni posle minut i po, a Đokoviću su oči zasuzile posle takve reakcije hiljada navijača.

Tren kasnije i apsolutni vladar Rolan Garosa, Rafael Nadal, izašao je da primi trofej, i on je dobio podršku sa tribina, zasluženu i veliku, ali ovacija nije bilo. Niti je aplauz trajao kao onaj za Novaka.

A taj će se dugo pamtiti jer, na takvom mestu, posle poraza od najboljeg koji je ikada igrao tenis na pariskog šljaci, toliko glasno i toliko jasno, govori o utisku koji je Nole ostavio u prestonici Francuske i reputaciji koju je izgradio kod teniskih poklonika.

(Blic)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori