Američki list „Ju-es-ej-todej“ preneo je izjavu najboljeg tenisera sveta koji je rekao da mu je prišao posrednik i ponudio 100.000 dolara.

Đoković je to odmah odbio i ceo slučaj je prijavio teniskim vlastima.

„Naravno da sam odbio, nije mi palo na pamet da razmišljam o bilo čemu drugom. Nadam se da će svaki teniser da uradi isto ako se nađe u sličnoj situaciji. Radi se o čistoj neregularnosti i ona zaista uništava reputaciju tenisa. Ne smemo da tolerišemo takve stvari. Ipak, realnost je drugačija“, rekao je Đoković.

List je podsetio da je 2008. godine formirana Jedinica za integritet tenisa (TIU), a da je do sada kažnjeno 10 igrača, od čega petorica doživotno, a sankcionisan je i sudija Morgan Lamri.

„Nažalost, u tenisu postoji dosta mogućnosti. Brojni ljudi imaju pristup mnogim sobama, zgradama ili ćoškovima gde se igrači nalaze, i tu kroz razgovore o prilično intimnim stvarima, kao što su povrede i slično, dosta saznaju, i to potom iskoriste“, naveo je Đoković.

Američki list je na kraju naveo podatke Interpola, koji je tvrdi da je tenis posle fudbala i kriketa, najpodložniji neregularnostima.

Ceo članak možete pročitati OVDE

(Kurir)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori