Naš supertalentovani teniser Miomir Kecmanović proglašen je za svetskog šampiona u juniorskoj konkurenciji za 2016. godinu.

Miomiru će u utorak biti priređena velika čast, kada će zajedno sa Endijem Marejem i Angelikom Kerber biti proglašen za najboljeg u svojoj konkurenciji.

Prethodnim uspesima najavio je blistavu budućnost, ali i svetlu sadašnjost. Na gotovo svakom turniru dođe do same završnice i krupnim koracima grabi ka eliti belog sporta.

Nedavno je u intervjuu za Blicsport otkrio kako mu je idol Novak Đoković i samo neka ovako nastavi, pa nije isključeno i da Kecmanović krene Noletovim stopama.

Takmičenje na juniorskom Rolan Garosu je ovog ponedeljka započeo trijumfima i u singu i u dublu, i tako pokazao da cilja najviši plasman na pariskoj šljaci.

Često pobeđuje one koji su bolje plasirani na svetskoj rang listi od njega, ušao je među 500 najboljih na planeti, ima osvojene dve profi titule (Florida i Antalija), a njegova životna priča oduševila je i Amerikance.

Garos mu je i poslednji juniorski grend slem na kojem će učestvovati. Naravno, cilj mu je da ga osvoji i tako u velikom stilu završi juniorsku karijeru.

Jer, Kecmanovića čekaju svetla glavne pozornice…

(Sport.blic.rs)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori