Lider NDS smatra da bi za njega posle dva predsednička mandata ministarsko mesto bilo korak unazad; Boris Tadić trenutno mašta o karijeri izvan granica Srbije.

BEOGRAD - Ne bi s konja na magarca.
Boris Tadić, lider Nove demokratske stranke, nije zainteresovan za ulazak u novu vladu,saznaje Kurir. Bivši šef države nije siguran da bi prihvatio eventualnu ponudu SNS i ministarsku funkciju u kabinetu budućeg premijera Aleksandra Vučića jer, kako tvrde uTadićevom okruženju, on to vidi kao korak unazad u svojoj političkoj karijeri.

Stvoren za diplomatiju

- Tadića sada zanima rad u međunarodnim institucijama. Zvanični razgovori o vladi još nisu počeli, ali mnogi smatraju da bi zbog svojih dobrih kontakata u međunarodnim krugovima i poznanstava sa svetskim liderima on bio dobro rešenje za šefa diplomatije. Iako je izazov u ovom trenutku biti u vladi Srbije, pošto zemlju čekaju neodložne reforme i nastavak evropskih integracija, Tadić ne želi da ulazi u vladu - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Znate kako, on je bio ministar telekomunikacija, pa odbrane, i potom osam godina šef države. Povratak u vladu za njega bi bio korak nazad u političkoj karijeri.
To, međutim, prema rečima našeg sagovornika, ne isključuje mogućnost da u pregovorima o vladi bude postignut dogovor o učešću NDS u vlasti, a uveliko se spekuliše da bi Miodrag Rakić mogao da vodi MUP u Vučićevoj vladi.

„Telenor“ prioritet

I dok se u Srbiji prelama sastav buduće vlade, Tadić boravi u trodnevnoj poseti Norveškoj, gde učestvuje na sednicama savetodavnog odbora kompanije „Telenor“, u kojoj oko godinu dana radi kao savetnik za region i Evropu. Kako je saopšteno, na sednici savetodavnog odbora u Oslu sa ostalim članovima diskutovao je o globalnim konfliktima i krizama i o najnovijim trendovima iz oblasti ekonomije, telekomunikacija i energetike.

Izvor: Kurir

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori