Pripadnici Žandarmerije pustili su Andreja Vučića da se pola sata previja u bolovima posle batinanja dok nisu pozvali sanitet! Na drugom snimku, do koga je ekskluzivno došao Kurir, jasno se vidi da su pripadnici ozloglašenog niškog odreda Žandarmerije držali brata premijera Aleksandra Vučića Andreja zatočenog u haustoru iako im je rekao da mora na kliniku.

- Moram na kliniku – pokušavao je da objasni Andrej Vučić, ali mu je žandarm hladno odbrusio:
- Ne ideš ti nigde.

 
Andrej Vučić se sve vreme drži za stomak i ruku, pripadnici policije tada već znaju da je reč o štićenoj ličnosti, ali niko od njih nije pozvao pomoć! Iako su udarci mogli da izazovu unutrašnje krvarenje, sanitet je pozvan tek pošto je u haustor došao i Veselin Milić, načelnik PU za grad Beograd!
 
 
Snimak je načinio operativac Žandarmerije, a kameru nije ugasio i pošto je to tražio od njega pripadnik Kobri, kao iAndrej Vučić.
 

Prema rečima izvora našeg lista, Žandarmerija često snima svoje akcije da bi isfingirali da na terenu postupaju po pravilima! Nije im strano da pre kamerama počnu da preuveličavaju situaciju i tako opravdaju prekoračenje ovlašćenja.

Režirana akcija

Jedna od sumnjivih situacija je sam početak snimka kada na mesto incidenta dolazi službeni „audi“ Vojske Srbije pod blinkerima. Pripadnik Kobri, raskrvavljene glave, usmerava ga u prolaz zgrade u čijem haustoru žandarmi drže Vučića. Vozač odmah izlazi iz automobila i pokušava da uđe u zgradu prilikom čega dolazi do koškanja između njega i žandarma. Žandarm gleda u kameru i kaže da su momci iz Kobri napali njegove momke. - Napali su šest mojim momaka i desilo se šta se desilo. Polako, stiže vojna policija. Vozač se potom vraća u automobil.

POGLEDAJTE SNIMAK:

Bratislav Gašić
STRAHUJEM ZA VUČIĆEV ŽIVOT

Aleksandru Vučiću, premijeru Srbije, ugrožen je život, tvrde njegovi najbliži saradnici.

- Iskreno se sekiram za Vučića, mi smo direktno zaduženi za njegovu bezbednost, ali ja mogu samo kao prijatelj da se sekiram. Plašim se i mislim da je ugrožen, ali koliko je stanje zaista ozbiljno, određuje se na osnovu izveštaja VBA i BIA – kaže Gašić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je naveo da je krajnje zabrinjavajuće to što Andreju Vučiću nije ukazana medicinska pomoć, iako su povrede ozbiljne.

- Šta da je povređen neki unutrašnji organ, šta da su imali unutrašnje krvarenje i da stoje pola sata, a na pet minuta odatle je bolnica? Pošto je to brat premijera Vučića – OK, on sve može da istrpi – kazao je Lončar.

Mnogo nelogičnosti

Repetira pušku, a drži ruke u vis

Snimatelj se, na poziv jednog žandarma okreće ka vozaču iz „audija“ na koga urla drugi žandarm.- Dođi, snimaj, repetiraju pušku – viče žandarm. Međutim, na snimku se vidi da vozač Vojske Srbije drži ruku kroz prozor!- Ostavi pušku, izađi iz vozila, alo bre! – vrišti žandarm i objašnjava nekome da vozač ima repetiranu pušku. Vozač iz „audija“ na to kaže: „Zatvori vrata. Ne smem da izlazim iz vozila. Druže, ruke su mi gore na volanu. Nisam repetirao. Držim ruke na volanu, ne pomeram se.“

Andrej Vučić

Dao sam ličnu kartu

Na snimku se dalje vidi kako Andrej Vučić, u hodniku zgrade, objašnjava žandarmima da se legitimisao. - Ja sam izvadio ličnu kartu, kaže: „Ne možemo da idemo dalje“…, štićeno lice… – kaže Andrej, na šta se nadovezuje vozač iz „audija“: „Ne možeš sa budalama da se raspravljaš.“

Kraj mučenja

Milić rešio stvar

Na 10.minutu snimka dolaze Aleksandar Nikolić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane i Veselin Milić. Prvi čovek beogradske policije odlazi do Vučića i objašnjava nešto pripadnicima Žandarmerije koji tek tada napuštaju zgradu. U odlasku, jedan od njih kaže kolegi da pozove sanitet.

Novi dokaz

Postoji još jedan snimak!

Kako Kurir saznaje, postoji i treći snimak ovog incidenta. - Treći snimak potkrepljuje priču Andreja Vučića da se pripadnacima Žandarmerije legitimisao, te da su odlično znači o kome je reč – kaže izvor našeg lista i dodaje da će snimak ugledati svetlost dana tek kada se bude završila istraga. Izveštaj VBA i Vojne policije biće gotov do kraja nedelje.

(Kurir)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori