Dok se u Vašingtonu i Briselu razmatraju eventualne sankcije prema Rusiji, a Moskva upozorava da će odgovoriti istom merom, gradski parlament u Sevastopolju jednoglasno je odlučio o prekidu veza sa Ukrajinom.

Pored diplomatske borbe, u toku je i medijski rat Zapada i Moskve, pa se tako danas pojavilo nekoliko nepotvrđenih vesti koje se mogu podvesti pod propagandne.

Jedna od njih je svakako da je svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič doživeo srčani udar i da je smešten na lečenje u jednu moskovsku bolnicu. Pre nekoliko dana ruski predsednik Vladimir Putin demantovao je vest da je Janukovič umro, kako su to javili neki mediji.

21:19 – Grupa naoružanih ljudi, za koje izveštač agencije Rojters pretpostavlja da su Rusi, zaletela se kamionom u ukrajinsku bazu protivraketne odbrane u Sevastopolju i zauzela je bez ijednog ispaljenog metka, javlja BBC.

Dok se u Vašingtonu i Briselu razmatraju eventualne sankcije prema Rusiji, a Moskva upozorava da će odgovoriti istom merom, gradski parlament u Sevastopolju jednoglasno je odlučio o prekidu veza sa Ukrajinom i povezivanju sa Rusijom.

Novo rukovodstvo Ukrajine odbacilo je odluku gradskih vlasti Sevastopolja, ocenjujući da je neustavna, a ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da niko u civilizovanom svetu neće priznati rezultate, kako je kazao, takozvanog referenduma o pripajanju Krima Rusiji koji je zakazan za 16. mart.

Direktor odeljenja za informisanje u ukrajinskom Ministarstvu inostranih poslova Evgenij Perebijnis izjavio je da “naoružane osobe” ni danas nisu pustile grupu vojnih posmatrača OEBS-a na teritoriju Autonomne Republike Krim, preneli su ukrajinski mediji.

Izvor: Telegraf.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori