Najverovatnije se srušio u more, ali se ne zna kako je do toga došlo. Boing 777-200 leteo je na relaciji Kuala Lumpur - Peking, a u jednom trenutku samo je iščezao s radara zgubivši kontakt s kontrolom leta u Vijetnamu.

HANOJ - Putnički avion kompanije "Malezija erlajns" sa 227 putnika i 12 članova posade iščezao je s radara posle čega je nestao bez traga.

Let MH370, koji je prevozio 227 putnika, državljana iz 13 zemalja, kao i 12 članova posade, nestao je u subotu u 2.40 sati po lokalnom vremenu, navela je malezijska kompanija koja tek treba zvanično da potvrdi pad svog boinga. Veruje se da je avion pao u Južno kinesko more, nadomak obala Vijetnama zbog čega su vijetnamske vlasti u saradnji s vojskom naložile svim brodovima u blizini da hitno krenu ka mogućem mestu pada i priteknu u pomoć preživelima ukoliko ih uopšte ima.

Pre nego što je avion nestao pilot nije poslao nikakav poziv u pomoć pa se uprava malezijske kompanije nada da je avion možda bezbedno sleteo na neki od manjih aerodroma na jugu Kine. U međuvremenu je bilo i spekulacija da je avion možda ostao bez goriva, ali je iz kompanije saopšteno da je u trenutku nestanka imao goriva za  još 7,5 sati leta.

Britanska agencija Rojters javlja da je avion sa 239 putnika i članova posade leteo na relaciji Kuala Lumpur-Peking i da je u jednom trenutku samo iščezao s radara izgubivši kontakt s kontrolom leta u Vijetnamnu. Avion je izgubio kontakt u vijtenamskoj provinciji Ka Mau. Piloti aviona trebalo je da stupe u kontakt s kontrolom leta u gradu Ho Ši Min, ali je letelica netsala bez traga da bi se kasnije ispostavilo da se srušila u more. Vijetnamske i malezijske vlasti su uputile ekipe posle 12 sati nestanka aviona.

 

Mapa: Daily mail  printscreen
Mapa: Daily mail printscreen

Aviokompanija je međutim saopštila vest rodbini putnika, što znači da Malezija erlajns očekuje najgori ishod, ocenjuje Frans pres. Kineska državna televizija javila je da u aviona ima 158 Kineza. Boing 777-200 poleteo je iz Kuala Lumpura u 00.41 sati i trebalo je da stigne u Peking u 6.30 po lokalnom vremenu. Kineski mediji navode da avion uopšte nije ušao u kineski vazdušni prostor.

"Veoma smo zabrinuti zbog poslednjih informacija. Nadamo se da su svi putnici dobro. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da ih pronađemo", izjavio je šef kineske diplomatije Vang Ji.

  

Nestali putnici

Kina - 152, 1 dete

Malezija - 38

Indonezija - 12

Australija - 7

Francuska  - 3

SAD - 3, 1 dete

Novi Zeland - 2

Ukrajina - 2

Kanada - 2

Rusija  -1

Italija  - 1

Tajvan - 1

Holandija - 1

Austrija  - 1


Izvor: Kurir

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori