Jeste li ste se ikada zapitali da li je ono što znamo o svetu u kome živimo prava istina? Kada malo bolje razmislimo o stvarima koje prihvatamo kao bezuslovnu istinu, postaje jasno da ima previše pitanja na koja nemamo odgovor.

Pođimo od svoje planete. Mi živimo na planeti o kojoj veoma malo znamo. Čak nam ni fotografije Zemlje iz svemira ne daju stvarnu predstavu o Zemlji. Na tim fotografijama, Zemlja je predstavljena kao savršena sfera, a ne kao sferoid.

Isto tako, nelogično je da se na slikama Zemlje koje su napravljene iz svemira vide toliko žive boje površine naše planete. Zar ne bi trebalo da su boje bleđe zbog Zemljine atmosfere?

Postoji teorija po kojoj je Zemljina osa uvek usmerena na veoma udaljenu zvezdu poznatu pod nazivom Polaris.

Ukoliko se uzme u obzir da se Zemlja vrti oko svoje ose, i oko Sunca, i da se istovremeno kreće sa ostatkom Sunčevog sistema, kako je onda moguće da je Zemljina osa uvek besprekorno usmerena ka zvezdi Polaris, koja se nalazi na udaljenosti od 3 kvadriliona kilometara?

Zatim, kada je u pitanju Mesec, dešava se da usred dana možete da vidite pun mesec. Kako je to moguće? Strana Meseca koju Sunce tom prilikom obasjava nije okrenuta ka Zemlji, i zato bi jedino bilo logično da se vidi samo srpasti deo Meseca, nikako pun Mesec.

Pogledajte priloženi snimak i saznajte više o ovim i drugim dilemama.

Webtribune

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori