3 šoljice kafe dnevno i mozak bolje radi, šećer je miran, jetra se oporavlja!

3 šoljice kafe dnevno i mozak bolje radi, šećer je miran, jetra se oporavlja!

Dugo godina kafa je izazivala kontroverze: naučnici su sumnjali da li stalna upotreba kofeina dobro utiče na ljudsko zdravlje. Najnovije istraživanje obradovaće sve koji su ludi za ovim aromatičnim napitkom - kafa ne samo da ne šteti, već koristi i telu.

Zdravstvene dobrobiti kafe su iznenađujuće i zaslužuju pažnju. Izvanredan primer ovoga je efekat kafe na jetru. Jetra i kafa su uvek bili antagonisti. Ko nije čuo da je kafa veoma težak proizvod za jetru? Prema zaključcima koje su naučnici doneli nakon posmatranja ljudi koji pate od bolesti jetre, kafa se može nazvati lekom.

ZAŠTO JE KAFA TOLIKO ZDRAVA?

Ovo piće smanjuje nivo enzima jetre u jetri i smanjuje ožiljke na jetrnom tkivu. Pacijentima sa hepatitisom C savetuje se da piju kafu kako bolest ne bi napredovala. Ovo se odnosi ne samo na običnu kafu, već i na kafu bez kofeina! Jedini proizvod koji definitivno ne vredi koristiti je instant kafa, ona ne donosi nikakvu korist.

Nacionalni institut za rak (Merilend, SAD) sproveo je studije koje pokazuju da kafa usporava rast ćelija karcinoma, a takođe smanjuje stopu razvoja ciroze jetre izazvane hepatitisom C.

Niži nivo insulina i manje teška masna hepatoza otkriveni su kod svih pacijenata koji su pili dovoljno kafe. Eksperiment se izvodio skoro 4 godine, a za to vreme naučnici su se uverili u neosporne blagodati kafe.

Ali kafa je neverovatan proizvod. Nije dobra samo za jetru. Kafa sadrži istu količinu antioksidanata kao i voće i povrće! Ako se plašite zaraze nekom vrstom infekcije, češće pijte kafu. Kafa deluje protivupalno i sprečava infekciju.

Kafa smanjuje šećer u krvi, pa svi koji je piju, redovno se štite od dijabetesa tipa 2. Naravno, ne preporučuje se kombinovanje kafe sa masnom i slatkom hranom, to uzrokuje skokove šećera u krvi. Bolje je piti kafu sa mlekom ili u svoje omiljeno piće dodati lagane grickalice poput oraha i suvog voća.

Ispijajući tri šolje kafe dnevno, ulažete u svoju srećnu starost. Kafa sprečava razvoj Alchajmerove bolesti za 65%. Senilni gubitak pamćenja za vas neće biti strašan, a mozak će raditi bez ometanja čak i u starosti.

Čaj ili kafa? Šta ćete danas izabrati? Pokažite prijateljima ovaj članak, neka bez straha piju kafu!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE