Ako ovo primetite na jajetu, nikako ga nemojte jesti!

Ako ovo primetite na jajetu, nikako ga nemojte jesti!

Zanimalo me je ovo pitanje kada sam počeo da pravim jaja za svoju 3-godišnju ćerku. Ako hranite dete, mislite na kvalitet proizvoda kao nikada pre...

Kokoška je ptica grabljivica. Dijeta zdrave ptice mora uključivati bube, crve, glodare! Takođe, kokoške treba puno da se kreću, da budu dovoljno vremena na svežem vazduhu i da imaju dobar imunitet. Samo u ovom slučaju će dati zdrava jaja!

Jaja koja nosi bolesna kokoška lako se razlikuju od dobrih jaja. Delim korisne informacije koje su za mene postale pravo otkriće…

Kako znati da li je jaje pokvareno

Prvo proverite ljusku jajeta. Sirova jaja iz zdrave kokoši je teško razbiti, ljuska je tvrda, prilično gusta. Što je bogatija prehrana, to su bolji uslovi za život, ljuska je deblja!

Obratite pažnju na boju žumanca sirovog jajeta. Najbolje jaje ima narandžasto žumance, što bogatije to bolje! Bledo žuta boja žumanca znak je da je kokoš koja ga je nosila živela u lošim uslovima i da je bila bolesna.

Ovo jaje sadrži manje hranljivih sastojaka i vitamina od zdravog jajeta. Da stvar bude gora, tupi žumanci mogu sadržati štetne bakterije koje mogu izazvati ozbiljne infekcije želuca.

Debljina žumanca je takođe važna: jaje zdrave kokoške sadrži prilično gusto žumance. U lošim jajima žumance je uvek retko.

Naoružani ovim znanjem, možete odabrati najbolje proizvode za svoju porodicu! Samo treba da kupite sveža jaja sa nekoliko mesta i uporedite njihove karakteristike.

Siguran sam da ćete se iznenaditi kolika je razlika.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE