Imajte gustu kosu za samo mesec dana uz ovu neverovatnu masku

Imajte gustu kosu za samo mesec dana uz ovu neverovatnu masku

Senf u prahu već je dugo poznat kao odličan stimulator rasta kose. Uz to, apsorbuje višak masnoće, poboljšava cirkulaciju krvi u koži i reguliše lojne žlezde.

Međutim, ovaj sastojak mora se pravilno koristiti kako se vlas koje ne bi osušila, izbegla perut i lomljiva kosa. Ako imate sklonost ka alergijama ili vam je koža osetljiva, onda senf morate koristiti sa velikim oprezom. U tom slučaju je bolje dodati maslinovo ili bademovo ulje, žumance, kefir.

Recept za masku od senfa

  • 2 kašike senfa u prahu
  • 2 kašike vruće voda
  • 1 žumance
  • 2 kašike maslinovog ili bilo kog kozmetičkog ulja
  • 2 kašike šećera

Priprema

Mešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku masu. Masku za rast kose sa senfom i šećerom možete pripremiti i bez žumanca, ako vam se ne sviđa njegov miris. Jaje se može zameniti medom.

Nanošenje

Podelite kosu na razdeljak, i nanosite masku na vlasište i koren kose. Nemojte masku nanositi na kraj kose. Nakon nanošenja, na glavu stavite plasticnu kapu, a zatim zamotajte u peškir ili šal.

Držite masku od 15 minuta do 1 sata. Kada prvi put nanosite ovu masku, poželjno je da izdržite najmanje 15 minuta, čak i ako vam se čini da imate vatru na glavi. Za ovo kratko vreme koosu nećete oštetiti, ali postepeno ćete se naviknuti na to i moći ćete da držite masku 30 minuta ili duže, što je mnogo efikasnije.

Krajeve kose najbolje je podmazati uljem, jer ih maska može dodatno osušiti. Napravite masku od senfa jednom nedeljno. Ako vam je kosa veoma masna, tada možete i dva puta nedeljno. Ciklus nanošenja bi trebalo da traje najmanje 1 mesec.

Kao rezultat primene ove maske, vaša kosa će početi brže da raste. Biće gusta i svilenkasta. Usporiće opadanje kose.

Uverite se da je ova maska efikasna i podelite recept sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE