Kako se rešiti milija - sitnih belih tački oko očiju?

Kako se rešiti milija - sitnih belih tački oko očiju?

Ova bolest je prilično česta, ali iz nekog razloga o njoj znamo tako malo... Male bele kvržice mogu se pojaviti na koži ljudi bilo koje starosne dobi. Nažalost, neće nestati bez pravilnih tretmana za negu kože!

Milije su rezultat previše aktivnih lojnih žlezda, mogu se pojaviti i na mehanički oštećenoj koži i kao rezultat opekotina od sunca.

To je isti kozmetički problem koji se lako može prevazići kod kuće! Najbolje je koristiti prirodne lekove u kombinaciji, rezultat će vam biti drag. Recept sa nara je bio savršen za moju kožu.

Kako se rešiti millija

 1. Umivanje hladnom vodom
  Umivanje vrlo hladnom vodom pomaže u sužavanju pora na licu i izvrsna je prevencija pojave milija i drugih kožnih problema.
 2. Limunov sok i šećer
  Pomešajte 2 kašičice šećera, 1 kašičica maslinovog ulja i sok isceđen od pola limuna. Ovaj piling će dobro očistiti kožu, pospešiti odbacivanje starih ćelija i biće pouzdana prevencija protiv ponovnog pojave milija.
 3. Esencijalno ulje čajevca
  U posudu sa toplom vodom dodajte 10 kapi esencijalnog ulja čajevca. Namočite peškir u ovaj rastvor, iscedite ga i držite na licu nekoliko minuta da napari kožu.
  Posle toga isperite hladnom vodom i redovnim sredstvom za čišćenje. Odlična metoda za dubinsko čišćenje pore i poboljšanje cirkulacije krvi!
 4. Nar u prahu
  Uzmite koru nara i osušite je u rerni dok ne porumeni. Zatim sameljite koru u prah pomoću mlina za kafu. Napravite masku od nara pomešane sa malo limunovog soka - nesavršenosti kože će vrlo brzo nestati!


Veoma važna stvar: pokušajte da izbegnete izlaganje suncu ako je vaša koža sklona oboljennjima tipa milija!Nadam se da ćete isprobati ove metode i da ćete se izličnog iskustva uveriti u njihovu efikasnost!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE