Listovi kupusa kao lek: Mnoge žene noću stavljaju kupus na grudi

Listovi kupusa kao lek: Mnoge žene noću stavljaju kupus na grudi

Nezamenljivi sastojak mnogih jela, kupus je takođe dragocen lek. Naše bake su znale za lekovitost lišća kupusa i uspešno su ih koristile.

"Dnevni Magazin" poziva vas da se setite iskustva predaka i iskoristite celokupan isceliteljski potencijal ovog proizvoda.

Listovi kupusa kao lek

Pre upotrebe lista kupusa u medicinske svrhe, potrebno je da ga isperete ključalom vodom i obrišete suvim. Ako postoji mogućnost alergijske reakcije, bolje je da se uzdržite od takvog lečenja.

 1. Povrede i modrice
  Nanesite svež list kupusa na modricu i zategnite ga zavojem, ostavite preko noći. Do jutra, otok će se smanjiti i bol će splasnuti. Ako otok nije nestao preko noći, a povređeno mesto je počelo da boli još više, bolje je kontaktirati hitnu pomoć kako biste isključili mogućnost ozbiljnih povreda.
 2. Ujedi insekata
  Listovi kupusa ublažavaju bolne ubode osa i pčela. Ponašajući se poput magneta, oni crpe toplotu i bol sa mesta otečenog ubodima.
 3. Glavobolja
  Listovi kupusa takođe mogu ublažiti glavobolju i temperaturu. Nanesite kupus na slepoočnice i zavijte glavu peškirom. Ovaj lek pomaže čak i kod migrene
 4. Bol u grudima
  Tokom laktacije i dojenja, žene često imaju bolno oticanje i osećaj sitosti. Tradicionalna medicina dolazi u pomoć dojiljama. Za medicinski oblog koristite velike listove, nakon što ih operete, isecite žile i postavite na grudi. Lepo ih pritisnite ali bez bilo kakvog bola.
  Takođe, ovaj metod se može koristiti za mastopatiju i bolove u grudima koji prate predmenstrualni sindrom.

Listovi kupusa prava su prva pomoć u kući. Zapamtite ovo i obavezno podelite ove informacije sa svojim voljenima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE