PIJETE LI DOVOLJNO VODE? NE. POGLEDAJTE ŠTA SE SMATRA PRAVILNIM HIDRIRANJEM ORGANIZMA

PIJETE LI DOVOLJNO VODE? NE. POGLEDAJTE ŠTA SE SMATRA PRAVILNIM HIDRIRANJEM ORGANIZMA

Svi znaju koliko je važna pravilna ishrana. Doručak, ručak, večera su obavezni obroci. Dodajte im još dve užine i dobićete savršenu ravnotežu u balansiranoj ishrani.

Takođe, svi znaju koliko je važno unositi dovoljno tečnosti dnevno, da bi se održao balans vode. Ali malo ljudi je svesno da je važno piti vodu na sat.

ORGANIZACIJA REŽIMA PIJANJA

Kada se loše osećate, imate glavobolju, umor, znajte da je često uzrok toga dehidracija organizma. Prosečna norma, količina vode koju čovek dnevno treba popiti je približno 1,5 litra.

Ovaj indikator može da varira u zavisnosti od klime i prisustva drugih tečnosti ili tečne hrane u ishrani: sokova, kompota, supa ...

Organizacija režima pijenja vode je takođe važna stavka za gubitak kilograma. Pomaže u poboljšanju metabolizma i ubrzavanju metabolizma. Idealni režim unosa tečnosti i uz to vitke figure trebalo bi da izgleda ovako.

 1. 8.00
  Popiti dve čaše tople vode sa limunovim sokom na prazan stomak. Ovo piće će vas okrepiti, pomoći da se probudi i proradi stomak, kako bi stvorio pravo okruženje za unos hrane. Posle 20 minuta možete doručkovati.
 2. 11.00
  Čaša vode sobne temperature. Pijenje vode u ovo vreme smanjiće vam apetit. Posle 20 minuta možete započeti laganu popodnevnu užinu. Tada u vreme ručka neće biti velike gladi i nećete jesti više nego što je vašem telu potrebno.
 3. 13:00
  Čaša vode sobne temperature sa kriškom đumbira 30 minuta pre ručka i pola čaše tople vode tokom ručka. Iako mnogi kažu da je bolje ne piti vodu u toku jela, slažemo se sa onima koji znaju da to neće naštetiti. Naprotiv, to će imati pozitivan efekat na digestivne procese koji če uslediti nakon unosa hrane.
 4. 16:00
  Pola litre vode sobne temperature, ako između ručka i večere nećete užinati. Ili jedna čaša, ako za ovo vreme planirate međuobrok. 15 minuta nakon pijenja vode, počnite da jedete laganu hranu. Na primer, sveži sir, salatu, ribu... Ne preporučuju se voće ili slatkiši nakon večere.
 5. 20:00
  Čaša vode sobne temperature. U vodu možete dodati krišku limuna i malo meda. Ova kombinacija će vam pomoći da lakše svarite večeru.

Potrebno je navesti da ćete smanjivanjem količine hrane ili njenog sadržaja kalorija izgubiti kilograme. Ali, poštujući i režim pijenja, mršavićete brže i zdravije, a zajedno sa tom harmonijom dolazi i poboljšanje tena, kvaliteta kože i kose. Usklađenost sa režimom pijenja poboljšaće vaše blagostanje i sveopšto stanje organizma i organa.

Umerenost, dragi naši i već ste na pola puta. Svako dobro želi vam vaš Dnevni magazin.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE