Zubobolja, krvarenje iz nosa ili utrnulost ruke? Ovih 15 saveta pomoći će vam da prevarite telo!

Zubobolja, krvarenje iz nosa ili utrnulost ruke? Ovih 15 saveta pomoći će vam da prevarite telo!

Vrlo često imamo probleme sa kojima se ne možemo nositi. Na primer, krvarenje iz nosa ili opekotina prsta ... Stvari koje nas uplaše i nerviraju!

Izdanje „Dnevnog magazina“ će vam otkriti 16 nezamenljivih saveta koji će vam pomoći da se izborite sa nelagodom i zavarate svoje telo.

 1. Ako vas grlo boli, masirajte ušnu školjku. Ova masaža aktivira receptore za uši i izaziva grč u grlu, što će olakšati znojenje.
 2. Ako je teško čuti mrmljanje sagovornika,
  okrenite desno uvo prema sagovorniku. Bolje ćete čuti brz i nejasan govor. Levo uvo bolje čuje tihu melodiju jer je osetljivije na muziku.
 3. Ako je ruka utrnula
  Morate vršiti rotacione pokrete glave. Ukočenost ruku povezana je sa stezanjem živaca u cervikalnim mišićima. Ako ih aktivirate, možete osloboditi živce i vratiti osetljivost u ruci.
 4. Ako se plašite injekcije
  Kašljite kada se ubacuje igla. Ovo će smanjiti bol od injekcije, zbog napetosti u grudima, što smanjuje osetljivost receptora za bol.
 5. Ako je otežano disanje zbog začepljenog nosa,
  stavite jezik na nepce i masirajte prstom područje između obrva. Ovo će pomerati otvarač koji čini zadnji deo septuma. Nazalna kongestija će nestati za 20 sekundi.
 6. Ako gorušica ometa san
  Spavajte na levoj strani. Dokazano je da ovaj položaj može smanjiti ulazak hlorovodonične kiseline iz želuca u jednjak. Kada se postavite na levu stranu, ugao između jednjaka i želuca se smanjuje i ulazak kiseline u jednjak postaje otežan.
 7. Ako vas zub boli
  Utrljajte kocku leda na zadnjoj strani ruke, u membranu između palca i kažiprsta. Na ovaj način možete blokirati signale bola od bolesnog zuba do mozga.
 8. Opekotina prsta
  Da biste smanjili verovatnoću nastanka mehurića na mestu opekotina, nanošenje sapuna na bolno mesto će vam pomoći. Takođe možete posuti prstohvat sode bikarbone po opečenom području. Ublažiće bol i smanjiti verovatnoću pojave mehurića.
 9. Ukoliko osetite vrtoglavicu od alkohola
  Uhvatite se za stabilni predmet. Tajna je u tome što je tečnost u unutrašnjem uhu iste gustine kao i krv. Razređivanjem krvi, alkohol povećava gustinu tečnosti u unutrašnjem uhu i podiže kupolu koja reguliše ravnotežu. Mozgu je tada teško pravilno shvatiti položaj tela. Ako se uhvatite za stabilan predmet, mozak može pravilno da registruje vaš položaj.
 10. Ako vas posle trčanja boli u boku
  Izdahnite i prenesite telesnu težinu na levu nogu. Ovo će ublažiti pritisak jetre na dijafragmu i smanjiti bolove u boku. Većinu vremena većina ljudi izdiše korakom na desnu nogu, a to dovodi do povećanog pritiska na jetru.
 11. Ako krene krvarenje iz nosa
  Stavite komad pamuka na žvaku iza uzde na gornjoj vilici i čvrsto pritisnite. Ovo će povećati pritisak na prednji deo nosne pregrade i smanjiti krvarenje.
 12. Ako ste muškarac i stvarno želite da odete u toalet
  Razmislite o seksu i odmah ćete se osećati bolje. Mokrenje i seks su nespojivi pojmovi.
 13. Ako ronjenjem ne možete preplivati bazen
  Udahnite nekoliko puta brzo. To će vam dati još 10 sekundi, jer će vaš mozak misliti da imate dovoljno zaliha kiseonika.
 14. Ako treba nešto naučiti napamet
  Ponovite tekst nekoliko puta pre spavanja. Mozak će organizovati informacije i prevesti ih u dugoročnu memoriju. Iznenađujuće, ujutro ćete otkriti da se sećate onoga što ste naučili.
 15. Ako ste zabrinuti
  Pogledajte u daljinu, u horizont. Zahvaljujući kontradikciji između senzacija i vizuelnih utisaka, vaše stanje će se poboljšati.

Sada možete bezbedno da prevarite svoje telo i njegove iznenadne senzacije. Ni zubobolja ni lakše opekotine neće vam biti strašni. Ovi saveti će vam učiniti život ugodnijim!

Ne zaboravite da ih podelite sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE