JEDNA OD BOLJIH ODLUKA U MOM ŽIVOTU: NEKA O MENI MISLE ŠTA GOD HOĆE. JA SAM SREĆNA!

JEDNA OD BOLJIH ODLUKA U MOM ŽIVOTU: NEKA O MENI MISLE ŠTA GOD HOĆE. JA SAM SREĆNA!

Valjda je to neki zakon kosmosa da pametne stvari prihvatamo kasnije. Kad si mlad nemaš probleme i svet oko sebe gledaš totalno drugačije u odnosu na godine koje slede. Onda pre ili kasnije dođemo do one čuvene ”eh da mi je ova pamet a one godine...”

Svako vreme nosi svoje breme, nemamo svi iste životne puteve i ciljeve ali jedno treba da nam je zajedničko, da stremimo ka sreći i da druge činimo srećnima.

Jedna od mojih pametnijih i srećnijih odluka je bila da ne činim nikome zlo ali i da pustim ljude da o meni misle šta god žele. Imaju pravo na to svakako. Njihova stvar je na šta će trošiti svoje vreme i energiju.

Mnogo mi je lakše, osećam neopisivu slobodu i lakoću postojanja. Ranije sam puno pažnje obraćala na to ko će šta misliti, kako će me razumeti, da ne bude pogrešno…
Puno vremena je uzalud potrošeno na nebitne rasprave, diskusije, prepirke ko je u pravu a ko ne.
Sada više nemam strah da ću nekoga uvrediti. Ni sa kim, sa kim ne želim ne razgovaram na silu niti ulazim u bilo kakve diskusije. Neću da se pravdam niti objašnjavam da li sam u pravu ili ne.

Lenja sam za to, prošlo me je. Žao mi je što sam ikada gubila vreme na izvinjavanje zbog sopstvenog mišljenja, koje nikada nisam nametala niti ubeđivala druge. Zbog toga što se očekivalo da klimam glavom potvrdno iako u meni sve vrišti ne, ne, ne. Neću da trošim vreme na nebitne i nezanimljive ljude koji imaju potrebu da drugima nameću komplekse koji su ama baš lično njihovi. To vreme je prošlo.

Treba se ovome naučiti i svoje dragoceno vreme trošiti na ljude koji su vam bitni i koji su najlepše u vašem životu. Vreme je jedna od najdragocenijih stvari u životu i treba ga pametno trošiti.

Energija koju ne rasipate će vam omogućiti da se fokusirate na one koji su vam važni i kojima je vaša pomoć možda zaista potrebna a ne da gubite vreme i energiju na one koji presipaju iz šupljeg u prazno i sa kojima se vrtite u krug.

Osetićete mir, spokoj i imaćete tu slobodu da i onima koji vas ne trpe, a iz nekog razloga vam se uporno iznova i iznova mešaju u život, to stavite do znanja.
Vaša promena će napraviti i divno veliko raspremanje u vašem životu, posle čega će u njemu ostati samo ono što vam je potrebno.
Oslobađanje od nepotrebnih stvari i negativnih ljudi, na svim nivoima jedan je od preduslova za očuvanje psihičkog zdravlja, kao i svakog drugog.
Ništa nam ne šteti toliko kao zavidnost i zavisnost od tuđeg mišljenja i nasilja nad samim sobom, sve vreme se trudeći da ispunimo tuđa očekivanja i budemo dobri svima a nas na tom putu izgubimo.

Olakšajte sebi! Oslobodite se svega što vas sputava. Živite sad!

Ne uzimajte na sebe obavezu da emocionalno služite onima koji smatraju da njihovo mišljenje o vama treba da utiče na vaš život i vaše ciljeve.
Niko osim vas ne treba da utiče na vaš život, niti da donosi odluke umesto vas.
Zato, neka misle o nama koliko god žele, imaju pravo na to.
A mi ćemo živeti sreću, dok oni misle, jer vreme je dragoceno u našim životima.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE