Domaće piće, nakon koga se gosti više ne žure kući - IZNENADITE PRIJATELJE

Domaće piće, nakon koga se gosti više ne žure kući - IZNENADITE PRIJATELJE

Kompoti, palačinke i svakakve poslastice su, naravno, dobri, ali ponekad poželite nešto jače što se takođe može napraviti od šljive. Nešto što se može popiti na iskap. Ovo nećete moći kupiti u prodavnicama. I nije klasična šljivovica.

Slavlja nikad nisu potpuna bez nekog domaćeg a originalnog pića. Stoga vam nudimo izvrstan recept za uzbudljivu infuziju koja će razveseliti najsofisticiranijeg ljubavnika da zadirkuje svoju karmu.

TINKTURA OD ŠLJIVE

  • 3 litre razblaženog(proverenog) etila 40-45%
  • suve šljive sa košticama 6 kom.
  • 100 g šećera
  • 3 suve crvene paprike
  • 10 komada karanfilića
  • 1 kesica vanil šećera
  • 2 supene kašike crnog čaja

Domaća tinktura šljive

  1. Priprema je jednostavna i potrebno je samo vreme da se napravi. Uzmite teglu od tri litre i stavite sve sastojke u nju. Karanfilić i paprika mogu se malo smrviti vrhom noža.
  2. Sipajte pola osnove, dobro izmešajte alkohol i začine i dopunite teglu ostatkom alkohola. Sada teglu zatvorite i stavite na nekoliko dana na tamno mesto. Generalno, tri dana će biti dovoljno za pripremu, ali biće bolje ako tinktura odstoji osam dana.
  3. Jednom ili dva puta dnevno dobro protresite teglu. Piće može postati mutno, ali ne brinite, to je normalno. Zatim ga treba filtrirati kroz levak sa vatom kako bi se postiglo najbolje moguće čišćenje. Ostaje da ga sipate u prelepe ukrasne boce i stavite u frižider, kako bi ga servirali hladno tokom gozbe.

Tinktura šljive je beskompromisno piće, pa pripazite sa količinom koju ćete popiti. Zapamtite da u receptu treba koristiti samo visokokvalitetne i proverene sastojke da bi sutradan bili sveži a ne mamurni. Biće nam drago ako vam se recept dopada. Želimo vam ugodnu gozbu!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE