Piling maska za lice - nek vam lice ponovo zasija prirodnim putem

Piling maska za lice - nek vam lice ponovo zasija prirodnim putem

Ljudsko telo se neprestano obnavlja i zbog toga koža sve vreme baca mrtve ćelije. Zbog toga se ljušti, posebno u jesensko-zimskom periodu, kada mnogi negativni faktori utiču na kožu.

"Dnevni magazin" pripremio za vas idealan način za obnavljanje kože - piling koji se kotrlja, a koji lako možete uraditi kod kuće.

PILING VALJAK

Ovaj postupak je apsolutno bezbolan i pomoći će vam da zauvek zaboravite na ljuštenje kože na licu.

  • rastvor kalcijum hlorida 5-10% (kalcijum hlorid se može kupiti u ampulama u bilo kojoj apoteci)
  • pamučni jastučići
  • dečiji sapun

PRIMENA

  1. Otvorite ampulu. Uzmite pamučnu podlogu i natopite je rastvorom kalcijum hlorida. Pređite onda sa pamučnim jastučićem lice i pustite da se potpuno upije. Ovaj postupak se mora ponoviti 5-8 puta.
  2. Možda ćete osetiti lagano peckanje na koži. Ako koža jako gori, odmah operite sapunom. Kada se poslednji sloj kalcijum-hlorida osuši, navlažite prste vodom i penušite sapunom za bebe.
  3. Umasirajte sapun u kožu. Mrtva koža će vam se zakotrljati pod prstima. Morate peniti i ponovo masirati kožu dok mrtve ćelije ne prestanu da se otpadaju. Posle toga se operite toplom vodom. Možete koristiti kremu, jer sapun i kalcijum hlorid isušuju kožu.

ZAŠTO OVAJ LEK UKLANJA MRTVE ĆELIJE?

Stvar je u tome što kalcijum hlorid stupa u interakciju sa kalijumovim i natrijumovim solima, koje su sadržane u sapunu za bebe, a kao rezultat toga nastaju kalijum i natrijum hlorid i nerastvorena kalcijumova so, koja se samo kotrlja nadole, noseći sa sobom keratinizovane čestice gornjeg sloja kože.

Pokušajte da napravite ovaj piling kolut kod kuće, rezultat će sigurno premašiti sva vaša očekivanja. Vredi reći svojim prijateljima o tome!

Lice možete prelepo zategnuti sa maskom na bazi belanca, limuna i kokosovog ulja. Saznajte sve o njoj ovde.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE