Znamo da je skup ali avokado i koštice avokada su jako zdravi. Vredi ga kupiti

Znamo da je skup ali avokado i koštice avokada su jako zdravi. Vredi ga kupiti

Seme avokada sadrži kalijum, fosfor, antioksidante i rastvorljiva vlakna. To čini kost posebnom, jer ove supstance mogu sniziti holesterol u krvi, poboljšati rad srca i pomoći nervnom sistemu da se nosi sa stresom!

Primena semena avokada je jednostavna. Samo treba nožem odseći mali komadić i izrendati ili samleti u blenderu. Dobijeni prah se može dodati kefiru, žitaricama, bilo kojim pićima i salatama kao dodatak ishrani!

Treba da se setite samo doziranja čudesnog praha semena avokada: potrebno vam je vrlo malo, 1/4 kašičice dnevno biće dovoljno za terapeutski efekat. U suprotnom, možete se otrovati - kost takođe sadrži tanine, gorke adstringente. Korisni su samo u malim dozama!

OSOBINE AVOKADA

  1. Flavonol i antioksidanti u semenu avokada pomažu u inhibiranju rasta svih tumora.
  2. Prah semena avokada poboljšava varenje. Kao i uobičajeni pelin, i ekstrakt gorke kosti pospešuje lučenje želučanog soka, ublažava mučninu i uklanja upale u gastrointestinalnom traktu.
  3. Zbog visokog sadržaja lako svarljivih vlakana, prah semena avokada smanjuje količinu holesterola u telu. Štetne masti se manje apsorbuju u krvotok u gastrointestinalnom traktu, vlakna štite krvne sudove od plakova holesterola.
  4. Kalijum je neophodan za dobru funkciju srca, a u semenu avokada ga ima u izobilju.
  5. Vredni minerali u kostima povećavaju nivo energije i imaju imunostimulirajući efekat.
  6. Mleveno seme avokada će vam pomoći da smršate: supstance u njegovom sastavu ubrzavaju metabolizam i promovišu aktivne procese sagorevanja masti u telu.

Navikli smo da sušimo koštice kajsije i koristimo ih za poboljšanje dobrobiti. Ali avokado nije ništa manje vredan proizvod!

Pokažite ovaj članak prijateljima, oni možda ne znaju za njega.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE