Ako zaspite bez odeće, ovo sutra očekujte! Nisam ni pomislila…

Ako zaspite bez odeće, ovo sutra očekujte! Nisam ni pomislila…

San je sastavni deo našeg života. Daje telu energiju, doprinosi odličnom raspoloženju i veoma je dobar za naš izgled. Ali čak i vi treba da budete u stanju da pravilno spavate.

Pored činjenice da za san trebate da izdvojite 7-8 sati dnevno, trebalo bi da se odreknete svih vrsta pidžama i spavaćica. Ovo ne samo da omogućava vašem telu da diše, već ima i mnoge druge fizičke i psihološke prednosti. Redakcija „Dnevnog Magazina“ će vam reći koliko je koristan san bez odeće.

KAKO PRAVILNO SPAVATI

 1. Zaštita od bakterija
  Čini se da je tačno suprotno, ali golo spavanje sprečava razvoj bakterija i gljivica. Vredi napomenuti da se znoj na telu isušuje brže nego, na primer, na pidžami.
 2. Dobar san
  Nakon mnogih eksperimenata, naučnici su došli do zaključka da goli ljudi bolje spavaju od onih koji su u odeći. To narušava prirodnu regulaciju telesne temperature, i zbog toga se čovek često okreće i okreće. Ovo kvari kvalitet spavanja. Spavaćete goli kao beba.
 3. Obnavljanje kože
  Spavanje bez odeće pomaže u procesu regeneracije kože, jer lojne žlezde rade u punoj snazi, a koža brže apsorbuje hranljive materije. Ovo poboljšava brzinu metabolizma.
 4. Dobro raspoloženje
  Zanimljiva činjenica je da kontakt kože dve osobe rezultira oslobađanjem ljubavnih hormona poput oksitocina. Ovo povećava osetljivost odnosa sa voljenom osobom. Takođe jača osećaj poverenja i bliskosti, a takođe smanjuje puls.
 5. Gubitak težine
  Spavanje golo će smanjiti nivo kortizola i poboljšati san. A ovo pomaže u poboljšanju metabolizma. Dakle, ako želite da smršate, odustanite od odeće za spavanje.

Sada znate da je spavanje bez odeće mnogo zdravije od spavanja u njoj. Podelite korisne informacije sa prijateljima, neka i njihov san bude zdrav i zdrav!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE