Bez njih ne možete ... Ovih 10 prehrambenih proizvoda uvek treba da budu u vašoj kuhinji!

Bez njih ne možete ... Ovih 10 prehrambenih proizvoda uvek treba da budu u vašoj kuhinji!

Sve domaćice znaju o potrebi zaliha hrane od koje se mogu napraviti divna jela. A šta je sa vašim telom: koji proizvodi nisu samo ukusne i dostojne komponente mnogih recepata, već i najkorisniji za vaše zdravlje?

Pročitajte ovu listu i spoznajte njihove benefite. Da biste bili zdravi i lepi, morate stalno da konzumirate i uopšte uvrstite ove dobrote u svoju ishranu.

NAJKORISNIJI PROIZVODI

 1. Med
  Jača imunološki sistem i najbolji je izvor energije. Ako u kuhinji ima meda, možete zaboraviti na šećer!
 2. Banane
  One sadrže puno kalijuma, što pomaže vašim mišićima da ostanu jaki. Pored toga, banana blagotvorno deluje na srce i smanjuje rizik od moždanog udara.
 3. Ovsena kaša
  Čisti krvne sudove i leči bolesti želuca i creva. U isto vreme ovsena kaša sadrži minimalnu količinu kalorija.
 4. Spanać
  Svež spanać sadrži vitamine A, C i K, antioksidante i gvožđe koji vam pomažu u izgradnji mišića.
 5. Maslinovo ulje
  Sadrži veliku količinu vitamina E koji je uključen u apsorpciju vitamina A i K. Ovo ulje pomaže u podmlađivanju tela i smanjenju nivoa holesterola.
 6. Jabuke
  Jabuke sadrže više vitamina C nego pomorandže. Pored toga, ovo voće usporava rast ćelija karcinoma i poboljšava funkcionisanje pluća, srca i digestivnog trakta.
 7. Jogurt
  Sadrži veliku količinu kalcijuma i probiotika, koji pojačavaju imunitet i poboljšavaju varenje. Obzirom na to, jogurt je odličan izgovor da nešto prezalogajite usred dana.
 8. Losos
  Riba je bogata omega-3 masnoćama, koje pomažu u snižavanju holesterola i štite od raka. Pored toga, losos poboljšava stanje kose i pomaže u borbi protiv depresije.
 9. Šargarepa
  Ovo povrće sadrži veliku količinu beta-karotena, koji poboljšava vid i smanjuje rizik od raka. Da bi se šargarepa bolje apsorbovala, jedite je sa pavlakom ili suncokretovim uljem.
 10. Borovnica
  Ova divna zdrava bobica usporava proces starenja u telu i poboljšava vid. Borovnice takođe mogu izlečiti zaboravnost i rasejanost.

Ne zaboravite na ove zdrave proizvode - i uvek ćete se osećati dobro. Ono što jedemo oblikuje naše telo, pa nemojte biti neodgovorni zbog toga.

Podelite ovu listu proizvoda sa prijateljima ako vam se učini korisnom i prikladnom. Pravilna ishrana može biti ukusna!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE